2017-03-13

Köszöntelek ismét itt a blogomon!

Mint azt már tudjátok, pár hónapja debütált a Garlando verseny asztalon az új hivatalos ITSF labda. Mi is kipróbáltuk Gál Béla, Ludányi Norbert, Tari Balázs és jómagam Dusa Dániel. 03.03.-tól 05.-ig tartó Pielachtal Open 2017-re ellátogatva versenyeztünk egyet…mondanám, hogy jót…de inkább olvassátok a személyes tapasztalatainkat.

Elöljáróban el kell mondanom, hogy a jó öreg Garlando Maracana típusú asztalon kezdtem pályafutásom, így hát imádom ezt a típusú asztalt, mindig is lesz helye a szívemben. Fontosnak tartom, hogy az ember tudja honnan indult, hova juthat és jelenleg hol tart az úton. Már csak ezért is úgy gondolom, hogy igen is esélyt kell adni az asztalnak és az új labdának. Egy szó mint száz, szerény véleményem szerint a Garlando típus fénykorát a barenherz magic labdával érte el. Aztán szépen lassan kezdte elveszíteni a nézőközönségét. Sokan akkor az új labdának tudták be, a high controlnak nehéz kezelhetősége miatt. Valljuk be, az asztal népszerűsége valóban megcsappant, és az új labda hozott a játékba egyfajta nagyobb szerencsefaktort. Véleményem szerint ez az az asztal típus, ahol a legtöbb szerepet kap a szerencse a játék során jelenleg, míg ezt a korábban említett barenherz magic labda tudta kompenzálni. Kezelhető, játszható labda volt, abszolút illett az asztal kondícióihoz.

Nézzük az új labdát, a speed controlt. Valóban más lett mint az elődei. Úgy gondolom sok hiba kiküszöbölésre került, ezzel szemben sok új felbukkant. Sajnos azt kell mondjam, és azt hiszem a csapat tagjainak (Ludányi Norbert, Gál Béla, Tari Balázs, Dusa Dániel) véleményét is tolmácsolom, ha azt jelentem ki, hogy az új labda szintén nem lett az igazi. Ez nem azt jelenti, hogy mi nem tudtunk a labdával bánni, hanem a versenyre általánosságban volt jellemző, hogy a játékosok rengeteg labdát hagytak el, sok volt a kicsúszott labda, illetve a szerencsés gól. Az esemény képe sok momentumban majdhogynem úgy nézett ki, hogy a játékosok szó szerint vadásszák a labdát, köztük Kevin Hundstorfer is, akiről elmondhatjuk, hogy talán az egyike a legtehetségesebb Garlando versenyzőknek. A labda kicsivel nagyobb az elődjénél, lomha, ami abból adódik, hogy könnyű. Egy-egy erősebb lövés után rengetegszer repül ki a pályáról, ritkán szaladgáltunk ennyit labda után mint ezen a versenyen. Jellemző volt az is, hogy a látszólag erősebb, technikásabb ellenfél is küzd azokkal a vetélytársakkal, akikkel egy olyan asztalon, ahol ki tudja hozni technikailag azt, amit tud, nem töltene sok időt a asztal mellett. A szerencse, a bepattanó labdák és a technikailag rosszul kivitelezett lövések sajnos sokkal jobban befolyásolták a játékot, mint általában. Egybehangzó vélemény volt a hazafele vezető úton, hogy senki nem érezte magát komfortosan játék közben. Azt hiszem megvárnám a következő újítást a labda terén, ha pedig Garlandozni támad kedvem, számításba veszem a Magyarországon már régóta töretlenül működő Fejér megyei bajnokságsorozatot a jó öreg barenherz magic labda közreműködésével 😉 .

Említsünk pár szót a versenyről, és a szervezésről is. Tehát Pielachtal Open 2017 Garlando verseny. A szervezés tulajdonképpen kis csúszással, de rendben lezajlott. Jellemzően ezeken a versenyeken már rutinos szervező gárda dolgozik. A helyszín egy kisebb bevásárló központ aulája, eléggé családias hangulatot kölcsönzött a versenynek. Minden volt, ami szem szájnak ingere, étel, ital, nívósnak mondható verseny helyszín, és közelben szállás. Természetesen ez a verseny sem zárulhatott magyar sikerek nélkül:

Classic páros: Tari Balázs – Dusa Dániel 2. hely

Pro-Am páros: Gál Béla – Dusa Dániel 2. hely

Pielachtal Open

Amiért érkeztünk 🙂

Látkép.

Kiemelt zóna.

Utánpótlás ?!

Szponzor 😉

Zárásképpen egy kis kedvcsináló. Korábban már említettem, hogy remélhetőleg az idei 2017-es év nagyon sok dolgot hozhat a hazai csocsónak, rengeteg terv és lehetőség van a csocso.eu előtt. Ha az mondtam, hogy sok, annyiban tévedtem, hogy jelenleg rengeteg van már előkészítve, amiket csak meg kell lovagolni. Egy olyan hullám kapta fel a csocso.eu kis csapatát, amit álmomban sem gondoltam volna. A következő blogban beszámolok a már meglévő szponzorunkról, illetve nem kisebb rendezvényre jutottunk el mint a HVG állásbörze (külön blogban foglalkozunk majd vele), mely csak a kezdet. Folytatás hamarosan… 😉 .


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük