2021-05-31

A hétvégi rendezvénnyel megnyitotta kapuit a csocsósok előtt is a Terminál csocsó, darts és snooker klub részeként Budapesten, a 1191 Vak Bottyán u. 75 cím alatt, a Köki terminálban. A Magyarországon is egyedülálló, több mint 500 négyzetméteres létesítmény már három sportnak – a csocsónak, a dartsnak és a snookernek – is ad otthon, profi körülményeket teremtve a szórakozáshoz, a gyakorláshoz és a versenyzéshez is. Jelenleg a Terminál csocsó, darts és snooker klub az egyetlen olyan hely Európában ahol profi körülmények között, 6 db Star asztalon snookerezhettek, de persze a dartsosok nagy örömére 8 db Harrows steel darts tábla is rendelkezésre áll, de akár flipperezhettek is a helyen.

Természetesen, mivel ti most éppen a csocso.eu portált olvassátok, ezért számotokra talán a legfontosabb az, hogy milyen lehetőségeitek vannak az csocsó kapcsolatban. Jelenleg az alábbi asztalokon tudtok játszani:

  • 4 db Leonhart Leo_Pro Tournament ITSF hivatalos versenyasztal 
  • 1 db Tornado T3000 ITSF hivatalos versenyasztal
  • minden csocsóasztal fölött LED-es asztalvilágítás a tökéletes fényviszonyok miatt

Terveink között szerepel továbbá, hogy az asztalok számát és típusát – P4P, Garlando stb. – a közeljövőben tovább bővítsük, illetve hogy a Terminál csocsó, darts és snooker klubhoz tartozó teraszra is kihelyezzünk asztalokat azért, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is élvezhessék a csocsó adta lehetőségeket. Amennyiben valamilyen csocsóhoz köthető kellékanyagra van szükségetek – labda, grip stb. -, akkor a pultban ezeket is megtaláljátok.

A létesítmény vendéglátóhely is egyben, ezért hideg-meleg étellel és itallal is várunk benneteket, illetve számtalan egyéb szolgáltatást is igénybe tudtok venni a KÖKI Terminál Bevásárlóközpontban, tehát csocsózás előtt vagy után egyéb ügyeiteket is elintézhetitek. Mivel Kőbánya-Kispest egyben közlekedési csomópont is, a hely megközelítése kifejezetten egyszerű, jöhettek vonattal, M3-as metróval és számtalan buszjárattal is. Aki autóval érkezne, annak 2 db P+R parkoló áll rendelkezésére, de a környező lakótelepeken is parkolhattok.

Terminál csocsó klub verseny

Mivel szerettük volna bevonni élesben is a nagyközönséget, ezért 2021.05.22-én, szombaton szerveztünk egy megnyitó ünnepséget, amivel csocsós szempontból felavattuk a helyet. Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött, és emelte a rendezvény színvonalát. Külön köszönet Pálmai Filemonnak a lámpákért, amelyek a kiváló fényt biztosítják az asztalok felett, illetve Kasza Krisztiánnak a trükkvideókért, amit a Tiktokon nézhettek majd meg.

A rendezvény alkalmából egy német sorsolásos párost – monster DYP-t – is rögtönöztünk, melynek a végeredményét lejjebb láthatjátok, az elől végzők tárgynyereménnyel – sportpulóver, sporttáska, Isostar kulacs és különböző csocsós nyeremények – grip, labda stb. –  gazdagodtak:

  1. Dusa Dániel – Lengyel Tibor
  2. Jávori Péter – Gulyás Zoltán
  3. Ilyés Roland – Bulla Márton

Terminál csocsó klub: sebességmérő verseny

A rendezvényen debütált továbbá a csocso.eu egyedi fejlesztésű sebességmérő berendezése is, amit szintén kipróbálhattak a résztvevők. A rendszer lényege, hogy a csocsóasztalon alkalmazható lövési technikák sebességét valós időben megméri, majd továbbítja a weboldalunkra, így a folyamatot az interneten is nyomon követhették a résztvevők. A weboldalunk segítségével pedig bármilyen megjelenítőre – TV, kivetítő, laptop stb. – mint ahogy a versenyen történt is, tovább tudjuk adni a képet. Így nagyobb közönség is élvezheti az eseményt. Egy ilyen versenyszámot is lebonyolítottunk, aminek a végeredménye az alábbiak szerint alakult:

  1. Ludányi Norbert – snake shot: 41,22 km/óra
  2. Ilyés Roland – snake shot: 39,66 km/óra
  3. Jávori Péter – pin shot: 37,32 km/óra

Távlati tervek

Természetesen a mostani megnyitó csak a kezdet, egy hosszabb folyamat első lépése volt. Számtalan megvalósítandó ötlet van a fejünkben, ami szeretnénk a közeljövőben kivitelezni, ezekről osztanánk meg néhány gondolatot.

Reményeink szerint hamarosan megújul a Terminal csocsó, darts és snooker klub terasza, ahol szabad téren, fedett asztalokon is űzhetitek a tevékenységet. Ezt a szolgáltatást olyanok is igénybe tudják majd venni, akik nem rendelkeznek védettségi igazolással. A teraszra természetesen rendelhetők ételek és italok is.

A három sportágat magába foglaló hely további, mindenki számára nyitott és elérhető versenyeknek fog helyet adni. A részleteket egyelőre nem árulnánk el, de lesznek profi és amatőr versenysorozatok, sőt olyanok is, amelyek több sportágat egyszerre fognak kombinálni. Minden információt közzéteszünk a csocso.eu-n, így érdemes visszanéznetek és követnetek az oldalt.

Szeretnénk hosszabb távon edzéseket tartani a klubban, azért hogy nagyobb létszámú, amatőr közösséget is be tudjunk vonni a sportba. Mindazonáltal a versenyzőket is szeretettel várjuk a klubba, és nagyon szívesen látunk bárkit akár csoportos, akár egyéni foglalkozásokon is.

Tervbe vettük további különböző speciális események megrendezését is, melyek keretein belül a sporttággal ismerkedők lemérhetik tudásukat. Lesz valamikor a közeljövőben csocsó Tech Day. Itt lehet majd sebességet mérni, csocsó robot ellen viaskodni, és egyéb, asztalifocihoz tartozó eszközöket próbálgatni. Fogunk szervezni kifejezetten amatőrök számára Beat the Pro eseményt is. Ennek keretében összemérhetitek tudásotokat egy világbajnok  játékossal, illetve kérdezhetnek tőle azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejlesszétek a játékotokat.

Amennyiben további információkat szeretnétek kapni a fentiekről, esetleg kérdésetek lenne a csocsóval, mint sporttal kapcsolatban, keressetek minket valamelyik elérhetőségünkön.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük