2021-06-15

A jövő csocsó vagy darts világbajnokai? – Általános iskolások a Snooker terminálban

Újabb rendezvény keretén belül adott lehetőséget a Terminál csocsó, darts és snooker klub a 13-14 éves, 8. osztályos korcsoport számára, hogy csocsóban és dartsban is megmérettessék magukat. A Hunyadi János ének-zenei, nyelvi általános iskola 8.B osztályos tanulói a ballagás előtti utolsó program gyanánt 2 órán át egy kombinált versenyen vehettek részt, ahol egyszerre több sportágban is helyt kellett állniuk.

A 20 fős, fiatalokból álló csoport felváltva csocsózott 4 db Leonhart versenyasztalon és darts-ozott 6 db Harrows táblán, keverve egymással az aktivitások sajátosságait. Alapvetően nem a versenyszellem kiélésén, hanem a közös szórakozáson volt a hangsúly, de természetesen a győztest kupával, míg a résztvevőket – a Snooker Terminál és a Csocso.eu jóvoltából – ajándékokkal jutalmaztuk. Magától értetődő, hogy az idősebb kísérőket sem hagytuk ki a buliból, a szülők és a tanárok ugyanúgy játszhattak a tanulókkal, ahogyan ők egymással. Sosem lehet tudni, hogy nem most kapott-e kedvet a következő évek egyik csocsó vagy darts világbajnoka a játékhoz.

A rendezvény célja

A Terminál csocsó, darts és snooker klub második rendezvényének – az elsőről itt értitek el az információkat – az elsődleges célja az volt, hogy minél szélesebb körben megismertessük a fent említett sportokat a fiatalokkal is, illetve hogy megmutassuk, hogy korosztálytól függetlenül várjuk a kicsiket és nagyokat a klubunkba. Tervezzük továbbá, hogy rendszeressé tesszük az amatőröknek tartott foglalkozásokat, hiszen mindig szükség van az utánpótlásnevelésre és a sportok szélesebb körben való népszerűsítésére. Sőt, az alapvetően profiknak szóló Budapest csocsó bajnokság mellett – amiről bővebben itt olvashattok – hamarosan indul a Terminal csocsó, darts és snooker klub saját versenysorozata is. A kiírásra már nem kell sokat várnotok, mind az amatőrök, mind a profik részvételét szívesen fogadjuk.

Végezetül szeretnénk megköszönni a Hunyadi János ének-zenei, nyelvi általános iskola 8. osztályos tanulóinak és kísérőiknek, illetve Berkovics Gabriellának, a 8. B osztály szülői munkaközössége vezetőjének, hogy részt vettek az eseményen, hiszen ez nélkülük nem jöhetett volna létre. Várunk vissza benneteket a következő alkalommal is.

Az eseményről készült a képeket a lenti galériában nézhetitek meg:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük