Billy PappasRiport

Hol és mikor születtél?

Lowellben születtem, Massachusettsben 1984. szeptember 28.-án.

Kérlek mesélj magadról pár szóban!

William Pappaconstantinou-nak hívnak. Ismertebb néven Billy Pappas.

Mikor és hol találkoztál a csocsóval először?

Először édesanyám és az ex barátja révén találkoztam a csocsóval 1992-ben. Nagyon jó kis klubhelyszínünk volt akkoriban. Az első versenyem a Mad Maggies-ben volt Denverben, Massachusetts. Hetente folyamatosan 30-40 csapat játszott. Még játékterem is volt, ami szuper volt egy 8 éves gyerek számára. 

Mi motivált, mi volt az, ami miatt elkezdtél versenyezni?

Akkoriban nem volt igazán motivációm. Nem igazán vagyok versengő típus, soha nem is voltam. Abban az időben csak egy kölyök voltam, aki remekül szórakozott. Nem mondhatnám, hogy bármikor is felmerült volna bennem, hogy igazán jó legyek, egészen 2003-ig. Onnantól kezdve igazán jó akartam lenni!

Ki volt a mentorod, mentoraid ha több is volt?

Anyukám ex barátja az elejétől fogva nagy szerepet játszott abban, hogy jó legyek. Szóval azt mondanám ő volt az első mentorom. Dave Nickersonnak hívják. Rajta kívül Louis Cartwright, ő helyinek mondható, Tommy Adkisson és Terry Moore.

Mióta játszol versenyszerűen?

Már az elejétől kezdve igazándiból versenyszerűen kezdtem el játszani. 1992-től.

Van-e olyan különleges eredmény, amire kimondottan büszke vagy, amit kiemelnél a többi közül?

Azt mondanám három olyan eredményem van, ami a kedvenceim közé tartozik.
Az első a Tornado világbajnokság volt 2005-ben. Megvertem Fredet az egyéni döntőben. Ez volt az első Nyílt Világbajnoki címem és megvertem Fredet, szóval ez mindig extra különleges lesz nekem.
Azután 2006-ban Tonyval legyőztük Fredet és Toddot a Nyílt páros döntőben Las Vegasban vigaszágról. Ez elég fontos volt, mert már a főág döntőben sem kellett volna veszítenünk.
2007 Nyílt páros Las Vegas a kedvencem mind közül. Trevor Park és én kétszer is legyőztük Fredet és Toddot a döntőkben. Csak pár ok, amiért élveztem. Már amúgy is kezdett romlani a játékom a csocsóban, haha, szóval ez elég jó volt. Trevorral nagyon közel álltunk akkoriban egymáshoz. Mindezek mellet egy remekül kidolgozott játékmenetünk volt, ami remekül sült el a végére.

Van kedvenc versenyasztalod, ha igen kérlek indokold meg miért?

A Tornado természetesen a kedvencem. Ez a hazai asztalunk és szerintem az egyik legjobb is. A legjobban játszható mindközül. Magasabb szinten van lehetőséged játszani rajta.

Mennyi időt fordítasz gyakorlásra?

2006 óta nem IGAZÁN gyakorlok. Tudom, hogy az emberek azt gondolják, hogy sokat gyakorlok. Emlékszem a 2005-2006-os időszakra, amikor keményen gyakoroltam. Akkor voltam egyértelműen a legjobb. Azóta évről évre romlott a játékom.

Mondj kérlek olyan játékost, aki szerinted tehetséges és érdemes tanulni tőle, lehet több ilyen is ha van! Miért?

Nézzük csak. Terry Rue és Rob Atha talán a két kedvenc játékosom, akikre figyelni kell a tehetségükből adódóan, Terry nagyon kreatív, Rob pedig nagyon laza. Őket mondanám és Ryan Moore-t a legtehetségesebb játékosoknak... természetesen csak utánam! 🙂

Saját bevallásod szerint csatár vagy védő játékos vagy?

Természetesen csatár. Az 5-ös sorral küzdök néha, de összességében a védekezésem nem elég jó, hogy akár a gondolata is felmerüljön, hogy kapus legyek. Annak ellenére, hogy a 2-es soron elég jó vagyok.

Van-e valami tanácsod azoknak akik már valamilyen szinten tartanak, és azoknak akik még csak most ismerkednek a sporttal?

Azt tanácsolnám azoknak a játékosoknak, akik már a játékukat egy magasabb szintre fejlesztették: Fejleszd tovább a játékod! A tehetséged csak egy ideig visz el, a gyakorolás és a tanulás sokkal fontosabb a játék szempontjából. Ahhoz, hogy a következő szintre jussunk Robbal mindenkit elemeztünk, és átbeszéltünk mindent a játékkal kapcsolatban. Mindketten hatalmas lépéseket tettünk ezután.

Az új játékosoknak: ne légy csak egy "brush-t passzoló snake-t lövő". Az csak egy adott szintre lesz elég, ahol megragadsz. Nagyon sok játékosnál láthatod ezt. Edzd meg a csuklód és a tehetségedet is mielőbb. Nem baj ha a legvégén majd "brush-t passzoló snake-t lövő" lesz belőled, de legyen több lehetőséged, ez a legfontosabb.

A csocso.eu nevében köszönöm a válaszokat Billy Pappasnak.